آموزش میکروتیک – نصب RouterOS

تمرین مباحث در میکروتیک

همانطور که قبلا هم اشاره کردیم میکروتیک مانند شرکت Cisco ابزار آموزشی مثل packet tracer برای روتر های خود ندارد و آنقدر هم در این حوزه بزرگ نیست تا شرکت های دیگر اقدام به ساخت ابزار آموزشی برای آن کنند ( مانند GNS3 برای روتر های سیسکو و جونیپر ) . با این تفاسیر برای تمرین مجبور خواهیم شد یا یک روتر میکروتیک واقعی خریداری کنیم که قطعا هزینه ای در بر خواهد داشت و یا RouterOS را روی یک ماشین مجازی نصب کنیم. در زمان نگارش این مطلب شما می توانید روتر بورد RB941-2nD-TC که به hAP lite هم معروف است را با قیمتی حدود 100 هزار تومان تهیه کنید ( این قیمت مربوط به زمان انتشار این مطلب می باشد) که تمام نیاز های آموزشی شما را مرتفع خواهد کرد .

شما برای تمرین هایی که نیاز به حضور چند روتر میکروتیک دارد مجبور خواهید بود که چندین RouterOS را به صورت ماشین مجازی نصب کنید .

نصب و راه اندازی میکروتیک روی ماشین مجازی

در این دوره از آموزش میکروتیک برای تمرین , RoterOS را روی مجازی ساز Vmware WorkStation نصب می کنیم دقت داشته باشید که از هر مجازی ساز دیگری مثل VMWare ESXi , VirtalBOX ویا Citrix هم می توانید استفاده کنید . البته نصب و راه اندازی روتر میکروتیک روی Hyper-V امکان پذیر نیست ولی به تازگی میکرو تیک VHDX مخصوص Hyper-V را نیز ارائه کرده است .

برای این منظور ابتدا فایل ISO مربوط به نسخه X86 را از سایت میکروتیک دانلود کرده و مثل تمام سیستم عامل های دیگر آن را نصب کنید .

راه اندازی میکروتیک

چند نکته برای نصب RouterOS روی VMware

  1. برای نصب و راه اندازی روتر میکروتیک مقدار 128 مگابایت رم و 1 گیگابایت دیسک و یک هسته پردازنده کافی میباشد .
  2. هارد دیسک پیشفرض VMware از نوع SCSI می باشد که توسط RouterOS شناسایی نمی شود و شما باید هارد دیسک پیشفرض را حذف و یک هارد دیسک آموزش فارسی mikrotik میکروتیک از نوع IDE اضافه کنید .
  3. نوع سیستم عامل را لینکوس انتخاب کنید آموزش فارسی mikrotik میکروتیک فقط دقت داشته باشید که از نوع 32 بیت باشد .

به دلیل اهمیت بالای این قسمت آموزش فارسی mikrotik میکروتیک فیلم آموزشی جهت یادگیری بهتر تهیه شده است .

آموزش فارسی mikrotik میکروتیک نصب ساده RouterOS روی ماشین مجازی

ما فایل خروجی VMWARE همراه با لایسنس آموزش فارسی mikrotik میکروتیک را در اختیار شما قرار داده ایم با دانلود این فایل فقط کافی است روی آن دو بار کلیک کنید تا یک ماشین مجازی جدید در VMware آموزش فارسی mikrotik میکروتیک شما ایجاد شود که ROUTEROS با لایسنس سطح 6 روی آن آموزش فارسی mikrotik میکروتیک نصب است فقط دقت داشته باشید که بعد از ایجاد ماشین مجازی اینترفیس های اترنت را از طریق VMware حذف و دوباره Add کنید و آموزش فارسی mikrotik میکروتیک دستور زیر را برای هر اینترفیس در ترمینال روتر میکروتیک اجرا کنید .

interface ethernet reset-mac-address numbers=1/

مقدار numbers برابر با آموزش فارسی mikrotik میکروتیک شماره پورت اترنت می باشد .

به دلیل اهمیت بالای این قسمت آموزش فارسی mikrotik میکروتیک جهت یادگیری بهتر تهیه شده است .

دانلود فایل میکروتیک مخصوص vmware

کلمه عبور فایل : www.honeytech.ir

حجم فایل : 48 مگابایت

بازگشت به تنظیمات اولیه

در صورتی که نمی توانید به روتر بورد متصل شوید و یا در کانفیگ روتر میکروتیک  اشتباهی انجام داده اید که قابل رفع نیست و یا کلمه عبور روتر را فراموش کرده اید می توانید روتر میکروتیک را به تنظیمات اولیه کارخانه بازگردانید .

لازم به ذکر است بعد از این کار تنظیمات میکروتیک و تمام دیتاهای روی آن از بین خواهد رفت .

بیشتر روتر بورد ها دکمه راه اندازی میکروتیک ریستارت دارند که با علامت RES مشخص شده است .

مراحل زیر را برای بازگردانی به تنظیمات کارخانه انجام دهید .

 

 بازگشت به تنظیمات اولیه در میکروتیک

 

  1. روتر بورد را خاموش کنید .
  2. دکمه ریست را فشار دهید و آن را رها نکنید .
  3. روتر بورد را روشن راه اندازی میکروتیک کنید و تا زمانی که چراغ ACT شروع به چشمک زدن کند منتظر باشید .
  4. حالا دکمه RES را رها کنید تا تنظیمات ریست شود .
  5. چند دقیقه صبر کنید راه اندازی میکروتیک تا تنظیمات مجدد اعمال شود .

درصورتی که دکمه ریست را بعد از اتمام راه اندازی میکروتیک چشمک زدن چراغ ACT و ثابت شدن آن رها کردید. باید مجدداً از ابتدا شروع کنید .

روش دیگر برای این کار استفاده از جامپر های ریست روی راه اندازی میکروتیک است. لازم به ذکر است که همه روتر بورد های میکروتیک این جامپر را دارند البته در بعضی مدل ها برای راه اندازی میکروتیک دسترسی به این جامپر باید کیس دستگاه باز شود .

 

راه اندازی میکروتیک

 

برای ریست کردن از طریق جامپر ها , توسط یک وسیله فلزی دو جامپر راه اندازی میکروتیک را به هم متصل کرده و سپس دستگاه را روشن می کنیم تا بوت شود با این کار تنظیمات روتر ریست می شود .

 

 بازگشت به تنظیمات اولیه در میکروتیک

 

ریست کردن تنظیمات روتر میکروتیک باعث از بین رفتن لایسنس نمی شود .

خرابی سیستم عامل روتر بورد های میکروتیک

درصورتی که سیستم عامل روتر بورد شما دچار اشکال شده باشد به عنوان مثال روتر بورد بوت نمی شود و یا در آموزش میکروتیک مشکلی دارید و یا نمی توانید به آن متصل شوید در این وضعیت شما می توانید سیستم عامل روتر بورد را دوباره نصب کنید برای این کار باید از نرم افزار Netinstall استفاده کنید این نرم افزار را می توانید از سایت میکروتیک دانلود کنید این نرم افزار به صورت یک فایل EXE است و نیازی به نصب ندارد .

برای نصب مجدد سیستم عامل روی روتر بورد میکروتیک ابتدا باید از سایت میکروتیک نسخه ای از RouterOS که مناسب روتر بورد شما باشد را دانلود کنید در هنگام دریافت توجه داشته باشید که Main Package را دانلود کنید , در ادامه بحث در مورد Extra Package توضیح خواهیم داد .

نرم افزار netinstall را اجرا می کنیم با پنجره ای مانند شکل زیر مواجه خواهیم شد .

 

خرابی سیستم عامل روتر بورد های میکروتیک

 

روی دکمه Net booting کلیک می کنیم , با پنجره ای مانند شکل زیر مواجه می شویم .

 

خرابی سیستم عامل روتر بورد های میکروتیک

 

تیک Boot Server Enabled را می زینم و یک IP در رنج IP کامپیوتری که روی آن کار می کنیم در قسمت Client IP address وارد می کنیم و روی دکمه OK کلیک می کنیم. سپس روتر بورد را از منبع تغذیه جدا می کنیم . پورت اترنت 1 را با کابل شبکه به کامپیوتر متصل می کنیم. کلید ریستارت را نگه می داریم ( درصورتی که روتر بورد کلید ریستارت ندارد باید جامپر ریستارت را متصل نگه داریم ) سپس منبع تغذیه روتر بورد را متصل می کنیم و تا زمانی که نرم افزار روتر را تشخیص نداده کلید را پایین نگه می داریم . زمانی که روتر بورد تشخیص داده شد و به لیست اضافه گشت کلید را رها می کنیم با کلیک روی دکمه Browse پوشه ای که پکیج دانلود شده در قسمت قبل در آن وجود دارد را انتخاب می کنیم پکیج به لیست اضافه خواهد شد .

در این مرحله روی دکمه Install کلیک می کنیم تا سیستم عامل روی روتر بورد نصب شود . در انتها روی Reboot کلیک می کنیم تا روتر بورد راه اندازی مجدد شود .

شایان ذکر است که برنامه netinstall کاربردهای دیگری مثل ریست پسورد و کانفیگ دسته جمعی چند روتر را نیز دارد که در این مطلب به آن ها اشاره نمی کنیم .

اشتراک گذاری

درباره نویسنده

یک نظر دهید