استاتیک روت در میکروتیک

استاتیک Route

همانطور که از نام این تجهیز پیداست کار اصلی آن مسیر یابی می باشد و بقیه امکانات آن در واقع امکانات اضافی است که سازنده در اختیار ما قرار داده است از آنجایی که میکروتیک یک روتر همه کاره است قسمت روتینگ آن نیز بسیار کامل است . در این قسمت از آموزش میکروتیک راجع به مفاهیم روتینگ و الگوریتم های روتینگ توضیحی نخواهیم داد و صرفا به کانفیگ روتر بورد میکروتیک را خواهیم پرداخت .

همانطور که میدانید روتینگ به دو قسمت استاتیک و داینامیک تقسیم می شود. روتر های میکروتیک از تمام پروتکل های روتینگ که به صورت استاندارد هستند پشتیبانی می کند و البته هیچ پروتکل اختصاصی برای خود ندارد ( مانند پروتکل EIGRP در روتر های سیسکو ).
البته بسیار  دور از ذهن است آموزش میکروتیک که بخواهیم الگوریتم های پیچیده روتینگ را روی روتر های رده پایین  و حتی میان رده میکروتیک اجرا کنیم . ولی به عنوان مثال روتر بورد RB750 با قیمت آموزش میکروتیک حدود 200 هزار تومان ( این قیمت مربوط به زمان نشر این مقاله می باشد ) از پروتکل BGP نیز پشتیبانی می کند . البته عملا غیر قابل استفاده می باشد.

روتر میکروتیک هم مانند همه روتر ها با اضافه شدن دوره آموزش میکروتیک یک IP روی هر اینترفیس یک خط روت به جدول روت اضافه می کند که آن را با علامت DAC در کنار دوره آموزش mikrotik میکروتیک آن rout نشان می دهد. این روت به روت Connected نیز معروف است .

برای اضافه کردن یک Static route در آموزش میکروتیک ابتدا از منو سمت چپ گزینه IP و سپس Route را انتخاب می کنیم در واقع با این کار جدول route روتر را می بینیم . ( مانند شکل پایین سمت چپ )

اموزش استاتیک روت در میکروتیک
آموزش Static Route  در میکروتیک

علامت های اختصاری که در جدول Route میکروتیک می بینید به قرار زیر است .

آموزش Routing table در میکروتیک

با این وجود عبارت DAC که در بالا ذکر شد به معنای یک روت فعال که به صورت خودکار ایجاد شده و از نوعConnected می باشد .

برای اضافه کردن یک روت جدید روی دکمه add کلیک می کنید سپس با پنجره ای مطابق شکل زیر مواجه می شوید :

آموزش  ایجاد Static route  در میکروتیک

برای اضافه کردن کانفیگ روتر بورد میکروتیک یک روت شما  حداقل به دو آیتم آدرس مقصد و درگاه خروج نیاز دارید .

آدرس مقصد در واقع آدرس شبکه مقصد می باشد .

درگاه خروج می تواند کانفیگ روتر بورد میکروتیک می تواند یک آدرسIP  و یا یک اینترفیس باشد .

در کانفیگ روتر بورد میکروتیک هم همانند همه لینوکس ها آدرس آی پی 0.0.0.0 به معنای همه آیپی ها  می باشد. روتی که به مقصد 0.0.0.0 می باشد default route نامیده می شود. در صورتی کانفیگ روتر بورد میکروتیک که در جدول روت شما default route وجود داشته باشد Routing Lookup table هرگز با Packet بدون مقصد کانفیگ روتر بورد میکروتیک مواجه نمی شود.

کانفیگ روتر بورد میکروتیک برای اینکه مسیر مناسب را برای یک Packet شناسایی کند چند آیتم  را بررسی می کند یکی از این آیتم ها Distance کانفیگ روتر بورد میکروتیک می باشد ( در مورد مسیریابی به صورت مفصل در دوره MTCRE بحث خواهد شد ).

Distance های پیشفرض برای کانفیگ روتر بورد میکروتیک به قرار زیر است .

آموزش روتینگ در میکروتیک

با این حساب اگر دو مسیر یا بیشتر برای یک پکت وجود داشته باشد اولویت با مسیری است که distance کمتری دارد . ( این مقادیر distance پیشفرض هستند و کاربر می تواند آنها را تغییر دهد ) وآخرین الویت با default route می باشد .

اشتراک گذاری

درباره نویسنده

یک نظر دهید